Nieuwbouwproject ’t Pontje

R U S T  E N  A C T I E

Akersloot is veelzijdig; een fijne plek voor jong én oud. Waarom? Het authentieke dorp en de omgeving van Akersloot zijn bij uitstek de perfecte uitvalsbasis voor twee dingen: rust en actie. Het Uitgeestermeer en het Alkmaardermeer, beide grenzend aan de oevers van Akersloot, lenen zich goed voor sportieve activiteiten zoals zeilen, surfen en zwemmen. Liever in rust van het uitgestrekte waterlandschap genieten? Bij bootverhuurders De Aker of De Gouw kun je een kano of fluisterboot huren voor een rustgevende tocht met z’n tweeën of met het hele gezin.

Door de vele kleine jachthavens die grenzen aan het Alkmaardermeer is Akersloot daarnaast een heel geschikte en geliefde plek voor hengelsporters.
Niet alleen visfanaten maar ook vogelspotters halen hun hart op in de rijke omgeving van Akersloot. Tal van verschillende weide- en watervogels zijn goed te spotten vanuit de vogelhut in de Hempolder.

D E  H E M P O L D E R

Een natuurparel die niet veel mensen kennen; de Hempolder is zo’n authentieke wijd verstrekte oase waar je nog unieke diersoorten tegenkomt. Buitelende kieviten, roepende grutto’s en zenuwachtige tureluurs. Hier broeden ouderwetse aantallen weidevogels nog volop door de hoge waterstand in combinatie met de kruidenrijke weilanden. En zelfs de kemphaan komt er voor. Dat is in Nederland heel bijzonder, want deze soort is vrijwel overal verdwenen.

Vanaf Klein Dorregeest kun je per fiets of liever nog te voet het vlakke land in om een kijkje te nemen in de vogelhut. Ontdek de Hempolder tijdens een lange wandeltocht door de seizoenen heen.

B E R E I K B A A R H E I D

Akersloot ligt heel centraal langs de A9 en met de pont ben je binnen enkele minuten op de N244 Westdijk. Deze verbindingswegen brengen je snel in grote steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Zo ben je in 15 minuten in Alkmaar, in 25 minuten in Haarlem en in zo’n 30 minuten in Amsterdam. Met het openbaar vervoer is Akersloot goed te bereiken per bus, middels de dichtbij gelegen stations van Uitgeest en Alkmaar.